Ugnstemp. 175 grader
75 gr smör
1 dl strösocker
½ dl råsocker
1 ½ dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
Fyllning:
3 dl finskuren rabarber eller annan bärsort
1 dl strösocker
1 dl hackad mandel
1 tsk kanel
½ tsk ingefära
Börja med att ta en form med löstagbarkant och smörj och bröa den.
Rör det rumsvarma smöret fluffigt tillsammans med allt socker. Tillsätt ägget. Blanda ner mjöl, bakpulver och rör ner mjölken.
Klicka ut smeten i formen.
Skär rabarbern i tunna skivor. Hacka mandeln. Blanda ihop allt i en skål. Tillsätt socker, kanel och ingefära.
Fördela rabarbersmeten över kakan och grädda i ca 30 minuter i 175 grader.
Servera med glass eller med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar