Detta är en rätt man kan förbereda för många gäster. Bara att skiva upp eller servera en hel kycklingfilé per person. Servera med en god potatissallad eller en grönsallad.
Ugnstemp. 125 grader
1 st kycklingfilé /per person
Salt och peppar
Salvia, färsk, två st blad per filé
Lufttorkad skinka, typ Serrano
Kycklingfond, 2-3 msk
Vitt vin
Börja med att salta och peppra kycklingfileérna. Var försiktig med saltet då skinkan tillför salt.
Lägg två salviablad runt fileén och rulla runt skinkan.
Stek dem i en stekpanna tills fin färg, några minuter. Lägg över dem i en ugnsfast form och sätt in en
stektermometer i den tjockaste delen i fileén.. Häll lite vitt vin och kycklingfond i stekpannan och häll såsen över kycklingen.
Låt steka klart i 125 grader i ugnen tills temperaturen visar 70 grader.
Låt kallna i skyn. Skiva upp eller servera hel kycklingfilé med en god potatissallad eller potatisgratäng.
Rosa sås:
För 4-6 pers.
5 dl turkisk yoghurt
1,5 - 2 dl chilisås, Heinz
1 liten röd lök, finhackad
4-5 msk gräslök, hackad
1-2 st vitlöksklyftor, pressade
Salt och peppar
om man vill kan man hacka ner 1 dl god fetaost i såsen.
Blanda allt och servera till kycklingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar