fredag 29 juli 2011

Flygande Jakob

Detta är en riktig 80-talsklassiker. Men ibland får man en ”Flashback”!  Därför fick det bli flygande Jakob till middag idag. Har många fina och roliga minnen till denna rätt.
Om man vill ha rätten med lite mer hetta, tillsätt lite tabasco. Servera med fullkornsris.



Ugnstemp. 200 grader

1 st grillad kyckling, ca 1,2 kg
4 bananer
3 dl vispgrädde
1 dl chilisås, Heinz
Ev. 1 tsk tabasco
1 - 2 st vitlöksklyftor, pressade
6 - 7 skivor bacon
jordnötter, att strö över


Rensa kycklingen och dela den i mindre bitar. Smörj en ugnsfast form. Skiva bananerna och lägg dem i formen, fördela kycklingen över bananerna. Vispa grädden och tillsätt chilisås, ev. tabasco och vitlök. Fördela grädden över kycklingen. Ställ in i ugnen i 200 grader och grädda tills fin färg, ca 15  - 20 minuter.
Stek under tiden baconet. När rätten är klar i ugnen fördela baconet över.
Servera med fullkornsris och jordnötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar