Denna gången fick det bli två varianter av hallonsylt, en med lakrits och en med äkta vaniljstång.
Lakritsextrakt finns att köpa hos Stockholms Aeter & Essencefabrik eller på nätet.
Med lakrits:
1 kg vildhallon
½ kg syltsocker
1 msk lakritsextrakt
Koka upp hallonen, ta bort allt skräp med en sked, blanda syltsockret med lakritsextraktet.
Rör ner det i hallonen, låt koka 2 minuter och ta bort allt skum som bildats. Häll upp varma burkar.
Med vaniljstång:
1 kg vildhallon
½ kg syltsocker
1st vaniljstång
Skrapa ur vaniljstången, stöt vaniljen med lite socker, detta för att få ut smaken bättre.
Koka upp hallonen, låt den uttagna vaniljstången koka med. T
a bort allt skräp med en sked, blanda syltsockret med vaniljsockret och rör ner det i hallonen.
Låt koka 2 minuter och ta bort allt skum som bildats. Ta bort vaniljstången. Häll upp varma burkar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar