Nu när alla goda bär och frukter kommer, gäller det att passa på att äta goda desserter. Man kan blanda hur man vill och bara njuta av bär och frukt.
6 pers.
4 st nektariner, skivade
3 msk martini eller vitt vin
2 msk strösocker med vaniljsmak
1 st gelatinblad
40 st körsbär
400 gr jordgubbar
½ melon, valfri
2 dl lätt creme fraiche med hemgjort vaniljsocker
1 dl hackade valnötter eller andra nötter
5 msk råsocker
Börja med allt skiva allt och kärna ur körsbären.
Skiva och koka nektarinerna i vinet tills de blir mjuka och tillsätt lite socker.
Lägg gelatinbladet i blöt i 5 minuter och lägg ner den i nektarinmassan.
Låt kallna.
Hacka valnötterna och smält råsockret i en panna, tillsätt nötterna och blanda om. Lägg dem på en tallrik och låt kallna. Smula sönder dem i bitar.
Börja med att lägga nektarinmassan i botten. Lägg över körsbär, cremé fraiche, jordgubbar och melon.
Avsluta med att strö över valnötterna och stick ner några chokladstänger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar