Jättegott är det också att riva ner det yttersta på skalet på en halv apelsin eller citron i smeten.
8 äggulor (160g)
1,4 dl strösocker (90g)
1 msk vaniljsocker eller 1 st urskrapad vaniljstång
1 krm lakritssalt eller salt
6 dl grädde
Råsocker, att bränna av vid servering
Blanda ihop äggulor, vaniljsocker, salt och socker. Blanda ner grädden.
Häll smeten genom en sil försiktigt, så försvinner alla bubblor, upprepa en gång till.
Fördela smeten i Mason jars ball försiktigt.
Stäng locket med två fingrar, “fingertip tight”. Man skall kunna öppna med två fingrar.
Lägg ner dem i vattnet.
Grädda dem i en timme när Sous vide kommit upp 83 grader.
Ta upp dem ur vattnet och låt svalna. När de svalnat ställ dem i kylen
Vid serveringen, strö över ett lager med råsocker på varje.
Bränn av med en brännare eller placera dem högt upp under grillen i ugnen på högsta värme.
Servera gärna med hallonsorbet eller mangosorbet och färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar