En god dessert som går att förbereda och när man har hela frysen full av olika bär, så gäller det att hitta på något smakens av dem.
Mördeg:
75 gr kallt smör
2 dl vetemjöl
½ dl florsocker
1 äggula
½ msk kallt vatten
Lägg smöret, mjölet och florsockret i en matberedare, tillsätt ägget och vattnet. Kör tills degen precis går ihop.
Låt vila i kyl minst 30 min.
Royalsmet:
3 ägg
2 dl cremé fraiche
1 dl strösocker
100 gr riven mandelmassa
ca 3 dl bär, blåbär, björnbär eller valfritt.
Mandelspån
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en pajform med degen. Vispa samman alla ingredienser. Häll i smeten och tillsätt bären. Strö över mandelspån.
Grädda långt ner i ugnen ca 30-40 min. tills den fått en härlig gyllene färg. Servera med grädde eller cremé fraiche som är tillsatt med lite vaniljsocker eller limesocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar