fredag 7 maj 2010

Fransk Royalpaj på mitt sätt

En god dessert som går att förbereda och när man har hela frysen full av olika bär, så gäller det att hitta på något smakens av dem.



















Mördeg:

75 gr kallt smör
2 dl vetemjöl
½ dl florsocker
1 äggula
½ msk kallt vatten


Lägg smöret, mjölet och florsockret i en matberedare, tillsätt ägget och vattnet. Kör tills degen precis går ihop.
Låt vila i kyl minst 30 min.

Royalsmet:

3 ägg
2 dl cremé fraiche
1 dl strösocker
100 gr riven mandelmassa
ca 3 dl bär, blåbär, björnbär eller valfritt.
Mandelspån

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en pajform med degen. Vispa samman alla ingredienser. Häll i smeten och tillsätt bären. Strö över mandelspån.
Grädda långt ner i ugnen ca 30-40 min. tills den fått en härlig gyllene färg. Servera med grädde eller cremé fraiche som är tillsatt med lite vaniljsocker eller limesocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar