Lax kan tillagas på många sätt. Lax är både gott, nyttigt och lättlagat. Idag fick laxen bli inspirerad av Italiens härliga kök.
4 person(er)
4 st laxbitar, utan skinn
250 gr körsbärstomater, delade i halvor
200 gr mozzarella, delad i små bitar
5 st soltorkade tomater, hackade
1 tsk balsamvinäger
10 blad basilika
2 tsk hackad gräslök
1 tsk finhackad färsk timjan
1 st finhackad blad från salvia
salt och peppar
krossade valnötter
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med att lägga de delade tomaterna i en ugnsfast form. Lägg hälften av basilikan över tomaterna, rör om. Salta och peppra.
Lägg laxbitarna på tomaterna. Salta och peppra fisken. Blanda mozzarella, soltorkade tomater, vinäger, basilika, gräslök, timjan och salvia. Lägg det över fisken. Stoppa in en ugnstermometer i fisken. Ställ in i ugnen. Fisken är klar vid 56 grader. Strö över valnötterna innan du serverar. Valfri pasta passar till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar