tisdag 25 maj 2010

Gulasch med pasta och parmesan

En riktig god gulasch med mycket smak av paprika är alltid bra att göra mycket av. Vi brukar göra det på minst 1½ kg kött, så man kan frysa in en omgång att äta lite senare. Alltid lika skönt att bara ta fram ur frysen och koka lite pasta till. 


För 8 pers.


1,5 kg fransyska, högrev eller grytbitar
8 stora gula lökar
2 paprikor, valfri färg
2 msk paprikapulver
4 dl vatten
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk krossade kumminfrön
1 msk salt och lite malen svartpeppar
2 burkar hela körsbärstomater, gärna ekologiska
1 - 2 msk tomatpuré


Skär köttet i 3 x 3 cm stora bitar. Skala och skiva löken, skär paprikan i strimlor. Fräs lök och paprika i smör och tillsätt paprikapulvret. Se till att det inte bränns, då smakar det bittert. Ta upp det frästa ur grytan. Lägg ner köttet i grytan och låt det få fin färg. Tillsätt de frästa grönsakerna, vattnet , vitlöken, tomatpurén och kummin. Salta och peppra och häll över körsbärstomaterna. Låt koka ca 1 timme på svag värme tills köttet känns mört. Servera med pasta och riven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar