Idag fick det bli laxkuber med broccolisås till pastan. Verkligen gott och lättlagat. Passar bra att göra när man vill ha en snabb middag.
Lax i alla former är gott, min absoluta favorit är gravad lax, på en hård knäckebrödsskiva till ett glas vitt vin.
4 pers
750 gr färsk lax
2 st broccolistånd
2 msk smör
2 msk mjöl
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 dl spad från broccolikoket
citron pressad
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
cayennepeppar, knivsudd
parmesan riven
Börja med att koka upp pastavattnet.
Ta bort stjälken på broccolin och dela den i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten ca 3-4 minuter. Spara 1 dl av kokvattnet till såsen. Fräs mjölet i en kastrull, tillsätt kokspadet, grädden och mjölken.
Låt allt koka ihop under omrörning och tillsätt vitvinsvinäger. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
Dela laxen i små kuber och stek dem i stekpannan ett par minuter, salta, peppra och pressa lite citronsaft över.
Lägg broccolin i såsen och låt den koka med ca 2 minuter.
Lägg upp den kokta pastan i en skål. Häll över såsen och de stekta laxkuberna, garnera med lite tomater och servera med riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar