måndag 29 november 2010

Laxkuber med broccolisås

Idag fick det bli laxkuber med broccolisås till pastan. Verkligen gott och lättlagat. Passar bra att göra när man vill ha en snabb middag.
Lax i alla former är gott, min absoluta favorit är gravad lax, på en hård knäckebrödsskiva till ett glas vitt vin.


4 pers

750 gr färsk lax
2 st broccolistånd
2 msk smör
2 msk mjöl
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 dl spad från broccolikoket
citron pressad
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
cayennepeppar, knivsudd
parmesan riven

Börja med att koka upp pastavattnet.
Ta bort stjälken på broccolin och dela den i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten ca 3-4 minuter. Spara 1 dl av kokvattnet till såsen. Fräs mjölet i en kastrull, tillsätt kokspadet, grädden och mjölken.
Låt allt koka ihop under omrörning och tillsätt vitvinsvinäger. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
Dela laxen i små kuber och stek dem i stekpannan ett par minuter, salta, peppra och pressa lite citronsaft över.
Lägg broccolin i såsen och låt den koka med ca 2 minuter.
Lägg upp den kokta pastan i en skål. Häll över såsen och de stekta laxkuberna, garnera med lite tomater och servera med riven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar