8 pers.
900 gr kycklinginnerfilé, strimlad
1 burk ananasringar (560 gr), spara all jucie
3 dl vitt vin
3 msk rödsvinsvinäger
6 msk tomatpuré
2 krm cayennepeppar
2 krm krossad svartpeppar
1 tsk salt
2 tsk brun farin
½ grönsaks eller kycklingbuljongtärning
2 msk maizena
½ blomkålshuvud
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
250 gr champinjoner
1 liten purjolök
Börja med att vispa ihop ananansjucie, vin, vinäger, tomatpure, kryddor, socker och grönsaksbuljong i en gryta. Koka upp, red av med maizena, tillsätt kycklingen och koka under lock i 6 minuter.
Skär blomkålen i buketter, hacka löken och vitlöken och skär champinjonerna i grova bitar. Strimla purjolöken. Lägg alla grönsakerna i grytan med kycklingen och koka ytterligare 5 minuter under lock. Lägg på ananasskivorna (bitar) och låt dem bli varma, under lock någon minut.
STRIMLADE GRÖNSAKER:
1 gul paprika, strimlad
1 grön paprika, strimlad
200 gr vitkål, strimlad
2 morötter, strimlad
2 msk olja
1 burk vattenkastanjer
2 msk soja eller woksås
Strimla alla grönsakerna, stek dem i lite olja, tillsätt soja eller woksås. Servera dem till kycklinggrytan med kokt basmatiris eller jasminris till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar