söndag 5 december 2010

Kyckling i sötsur sås med strimlade grönsaker

En riktigt god kinarätt med massvis med grönsaker är alltid härligt att servera när det är kallt ute och man vill äta lite "exotisk" mat. Mycket ingredienser, men man kan variera sig efter säsong.


8 pers.

900 gr kycklinginnerfilé, strimlad
1 burk ananasringar (560 gr), spara all jucie
3 dl vitt vin
3 msk rödsvinsvinäger
6 msk tomatpuré
2 krm cayennepeppar
2 krm krossad svartpeppar
1 tsk salt
2 tsk brun farin
½ grönsaks eller kycklingbuljongtärning
2 msk maizena
½ blomkålshuvud
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
250 gr champinjoner
1 liten purjolök


Börja med att vispa ihop ananansjucie, vin, vinäger, tomatpure, kryddor, socker och grönsaksbuljong i en  gryta. Koka upp, red av med maizena, tillsätt kycklingen och koka under lock i 6 minuter.
Skär blomkålen i buketter, hacka löken och vitlöken och skär champinjonerna i grova bitar. Strimla purjolöken. Lägg alla grönsakerna i grytan med kycklingen och koka ytterligare 5 minuter under lock. Lägg på ananasskivorna (bitar) och låt dem bli varma, under lock någon minut.

STRIMLADE GRÖNSAKER:

1 gul paprika, strimlad
1 grön paprika, strimlad
200 gr vitkål, strimlad
2 morötter, strimlad
2 msk olja
1 burk vattenkastanjer
2 msk soja eller woksås

Strimla alla grönsakerna, stek dem i lite olja, tillsätt soja eller woksås. Servera dem till kycklinggrytan med kokt basmatiris eller jasminris till.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar