Ugnstemp. 175 grader
2 st kakbottnar:
125 gr mörk choklad
3 msk mjölk
Bryt chokladen i bitar och blanda med mjölken, ställ att smälta i vattenbad. Ta bort från värmen när vattnet kokat upp.
150 gr smör i bitar, rumsvarmt
150 gr socker
3 ägg
200 gr mjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
1 msk kakao
150 gr smör läggs i en bunke, rör tills det blir mjukt med en träslev, häll i 150 gr socker, fortsätt att röra till fin konsistens, lägg i ett ägg i taget, rör till smeten är mjuk och smidig.
Blanda ner chokladblandningen. Sikta i mjölet, rör försiktigt, blanda ner bakpulver, bikarbonat och kakaon försiktigt.
Häll smeten i 2 formar (20 cm formar) med smörpapper i botten och grädda i 175 grader i ca 20 minuter.
Fyllning:
75 gr smör
1 msk grädde
1 msk kakao
1 tsk vaniljextrakt
175 gr siktat florsocker.
Vispa allt till en luftig smet med elvispen.
Lägg fyllningen emellan kakorna när de svalnat, om man vill kan man garnera med smält choklad eller med lite siktat florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar