tisdag 23 november 2010

Indisk Kycklinggryta

Detta är en rätt som passar att göra om man är många. Både billig och god är den. Ibland brukar jag passa på att göra grytan när de har billig fryst kyckling och frysa in till kommande dagar. Denna gången fick det bli med överlår.



För 8 pers.

3,5 kg överlår med ryggben från kyckling
8 st gula lökar, hackade
6 st vitlöksklyftor, hackade
3 st röd eller gul paprika, hackade i större bitar
2 st burkar krossade tomater, ekologiska
1,5 dl vatten
2 st kycklingbuljongtärningar
5 msk tomatpuré
3 msk curry
2 msk brun farin
salt och peppar

Bryn kycklingbitarna runt om i en stekpanna, häll bort det mesta av fettet och lägg över kycklingbitarna i en  stor gryta.
Stek löken i lite av kycklingfettet och tillsätt curryn som får fräsa med en stund. Häll allt över kycklingen.
Stek paprikan och lägg den över kycklingen. Tillsätt krossade tomater, vatten, tomatpuré, buljong, brun farin, salt och peppar. Låt koka på låg värme minst 1,5 timme, rör om då och då. Smaka av om du behöver tillsätta med salt eller peppar.
Servera med basmatiris och gärna med skivade bananer och jordnötter.



1 kommentar:

  1. Tack, återigen ngt att testa!
    Ser att ni har oväder där nere....
    Kram
    Carin

    SvaraRadera