Just nu är det säsong för brysselkålen. Så idag fick det bli en gratäng med nötfärs och brysselkål. Eller så kan man utesluta färsen och göra den helt vegetarisk.
Man kan byta ut färsen till bacon om man vill.
Ugnstemperatur 200 grader
4 personer
500 gr brysselkål
250 gr nötfärs eller 1 pkt bacon
1/2 gul lök
Salt och peppar
3 ägg
2 1/2 dl grädde eller mjölk
1/2 dl kålspad
3 dl riven ost
Börja med att rensa brysselkålen och dela den i halvor.
Koka dem ca 4 minuter. Spara lite av kålspadet.
Stek färsen med löken och smaka av med salt och peppar.
Fördela kålen och färsen i en ugnsfast form.
Vispa upp äggen och blanda ner grädde och kålspad. Smaka av med salt och peppar.
Häll ägg/gräddblandningen över kålen och färsen.
Strö över riven ost.
Grädda i 200 grader i mitten av ugnen, ca 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar