Långbakat sidfläsk är så gott att skära i skivor eller i stavar och fylla i bao buns med lite srirachamajonäs, skivad salladslök och picklad chili/ingfära gurka. Det blir inte så starkt som man tror utan mustigt och smakrikt.
Marinering ca 4 timmar
Ugnstemparatur 125 grader
För fyra personer
1 kg sidfläsk med svål
Marinad:
3 msk gochujangpasta (koreansk chilipasta)
3 msk finriven ingefära
2 tsk gouchugaru chiliflingor
6 st vitlöksklyftor, finhackade
6 msk purjolök, finhackad
1 liten gul lök, finhackad
2 msk brun farin eller muscovadosocker
1 tsk krossad svartpeppar
1,5 dl japansk soja eller ljus soja
Börja med att skära svålen i ett rutmönster för att marinaden skall kunna tränga ner. Finhacka vitlök, purjolök och gul lök. Blanda ihop det finhackade med resten av ingredienserna. Massera in lite av marinaden på svålsidan så det tränger ner ordentligt. Lägg ner sidfläsket i en plastpåse och häll i resten av marinaden.
Låt stå och marinera i kylskåp i minst 4 timmar eller längre.
Sätt ugnen på 125 grader och ställ in ugnsformen med svålen på sidfläsket ner och med all marinad i mitten av ugnen. Baka sidfläsket ca 3 timmar eller till 75 grader i innertemperatur. Vänd efter halva tiden och låt svålen ligga upp. Ös gärna med marinaden ett par gånger under bakningen.
Låt köttet vila i ugnsfolie ca 20 minuter, skär i skivor eller stavar och servera med bao buns, srirachamajonnäs, kimchi och hackad salladslök!
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar