tisdag 3 augusti 2010

Nektariner/aprikoser, stekta i karamell och citron

En god dessert slinker alltid ner. Denna dessert är god tillsammans med pistageglass. Om man har vaniljglass, strö lite krossade valnötter eller pistagenötter över glassen.



4 st nektariner, 4 st aprikoser eller valfri frukt
1 dl socker
½ dl kokande vatten
Saften från 1 st citron
Några droppar whisky, rom eller konjak

Täck botten på en tjockbottnad kastrull med 1 dl socker och smält till gyllende färg. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt ½ dl kokande vatten och saften av 1 st citron. Koka upp igen på svag värme. Dela frukten i bitar,  ta bort kärnorna (släng) och lägg ner frukten i karamellagen. Låt småkoka tills de känns mjuka ca. 5- 7 min. Häll på några droppar whisky, rom eller konjak. Servera med glass.

1 kommentar: