lördag 21 augusti 2010

Päronmarmelad med vitt vin och doft av vanilj och lakrits

Vi köpte en jättegod päronmarmelad i våran ostbutik förra veckan. Den måste jag försöka komma på hur man gjorde. Lakritsextraktet köpte jag på Stockholms Aeter & Essensfabik på Wallinsgatan 14 i Stockholm. Där köper vi alla våra kryddor som vi använder i vår mat. 
Resultatet blev denna goda marmelad:


1 kg päron
8 msk vitt vin
500 gr syltssocker
1 st lime/saft
2 tsk vaniljsocker, mitt egna
1 msk lakritsextrakt

Skala päronen och tag bort kärnhuset, dela dem i mindre bitar, koka dem i vinet ca 25 -30 minuter på låg värme, tillsätt syltsockret, limesaften, vaniljsockret samt lakritsextraktet. Koka upp och låt koka 2 min. Häll upp på rena burkar. Ställ kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar