torsdag 19 augusti 2010

Aprikos/Persikomarmelad med vitt vin och en doft av kardemumma

Ibland handlar man för mycket frukt, då passar jag på att experimentera lite grann. Denna gången fick det bli marmelad av frukten. Persikan passar bra i marmeladen då den inte kokar sönder lika mycket som aprikoserna.  Riktigt god är denna marmelad till ost och speciellt till gratinerad getost.

 

400 gr färska aprikoser
150 gr färska persikor
½ pressad lime/saft
4 msk vitt vin
400 gr syltsocker
knappt 1 tsk malen kardemumma

Kärna ur frukten och dela den i bitar. Koka upp frukten och låt den koka sönder.
Tillsätt vinet, limesaften och syltsockret.  Låt koka 2 minuter till och tillsätt den malda kardemumman.
Häll upp på rena burkar och ställ i kyl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar