Just nu är tomaterna både goda och billiga i affärerna. Våra olika slags basilikor och timjansorter är som finast i trädgården. Då blir man sugen på att laga italienskt.
6 person(er)
800 gr kycklinglårfilé
6 stora tomater
3 vitlöksklyftor
2 gula lökar
1,5 dl vitt vin
1,5 dl créme fraiche
4 msk kycklingbuljong, koncentrat
4 msk tomatpuré, gärna med soltorkade tomater
Zest av en ½ citron (tvättad noga) det gula skalet tunt hyvlat
Några kvistar timjan, repade
20 st blad basilika, hackade
salt och peppar
Dela kycklingen i lagom bitar. Hacka tomater, lök och vitlök i mindre bitar.
Stek kycklingen i en gryta och tillsätt tomater, all lök, citronzest, hackad basilika och timjan.
Låt allt fräsa en stund.
Lägg i vin, créme fraiche, kycklingsbuljong och tomatpuré. Koka ihop i ca 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar och servera med fettucine och grovt riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar