fredag 21 september 2012

Fiskburgare med romsås


Dessa fiskburgare har jag malt färsen själv med hjälp av min nya OBH Nordica Hercules Kitchen Machine köttkvarn genom Buzzador. Resultatat blev rikigt bra, färsen blev smidig och lagom i konsistensen.
 Jag bjöd några vänner på detta och det tyckte att burgarna var otroligt goda och smakrika.




Till 8 pers (8 st burgare)

1 kg fiskfärs (500 gr kolja, 250 gr lax och resten torsk)
2 ägg
2 tsk maizena
½ finhackad rödlök
2 msk finhackad dill
3 msk hackad färsk basilika, timjan, kyndel och rosmarin eller Provencalekrydda (Findus frysta)
1 msk salt
1 krm malen Vitpeppar
1 röd chili , 2 cm, finhackad utan kärnor

Börja med att köra fiskfileérna i köttkvarnen på den finaste skivan.
Blanda alla ingredienser i en skål och blanda till en jämn färs.
Forma 1,5 cm höga burgare. Stek dem på låg värme några minuter på var sin sida. De skall kännas fasta och ha fin färg.

Romsås:

3 dl naturell yoghurt eller gräddfil
1 st burk stenbitsrom, 75 gr
½ rödlök, finhackad
1 msk dill
1 msk Provencale krydda

Blanda allt och servera romsåsen till burgarna, antingen med bröd till eller med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar