Dessa fiskburgare har jag malt färsen själv med hjälp av min nya OBH Nordica Hercules Kitchen Machine köttkvarn genom Buzzador. Resultatat blev rikigt bra, färsen blev smidig och lagom i konsistensen.
Till 8 pers (8 st burgare)
1 kg fiskfärs (500 gr kolja, 250 gr lax och resten torsk)
2 ägg
2 tsk maizena
½ finhackad rödlök
2 msk finhackad dill
3 msk hackad färsk basilika, timjan, kyndel och rosmarin eller Provencalekrydda (Findus frysta)
1 msk salt
1 krm malen Vitpeppar
1 röd chili , 2 cm, finhackad utan kärnor
Börja med att köra fiskfileérna i köttkvarnen på den finaste skivan.
Blanda alla ingredienser i en skål och blanda till en jämn färs.
Forma 1,5 cm höga burgare. Stek dem på låg värme några minuter på var sin sida. De skall kännas fasta och ha fin färg.
Romsås:
3 dl naturell yoghurt eller gräddfil
1 st burk stenbitsrom, 75 gr
½ rödlök, finhackad
1 msk dill
1 msk Provencale krydda
Blanda allt och servera romsåsen till burgarna, antingen med bröd till eller med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar