söndag 23 september 2012

Lax med paprikasås och mozarellafyllda cherry peppers.

Cherry Peppers

Lax, paprika , grädde och vitt vin, kan det bli godare.
Denna rätt är lättlagad och passar som middag på helgen.
Cherry Peppers är små, söta och aromatiska chilifrukter från Santa Maria.







För 4 person(er)
Ugnstemperatur 200 grader


800 gr färsk lax utan skinn
2 - 3 msk pressad citron
salt och peppar


Paprika sås:
1,5 dl créme fraiche
1,5 dl grädde
1,5 dl vitt vin
4 msk paprikasalsa eller Ajvar Relish
salt och peppar

Koka upp créme fraiche, grädde och vitt vin. Tillsätt paprikasalsa eller Ajvar Relish.
Koka ihop såsen ett par minuter och smaka av med salt och peppar.

Fyllda Cherry Peppers.
Mozarella
Lägg lite mozarella i varje cherry peppers.

Så här gör man:
Lägg laxen i en smörjd ugnsfast form. Pressa citron över och salta och peppra.
Häll över såsen och ställ in i ugnen ca 20 minuter i 200 grader eller tills innertemperaturen på den tjockaste delen på laxen är 55 grader.
Lägg med de mozzarellafyllda cherry peppers på slutet, så de bli varma och mozzarellan smälter.
Servera med pressad potatis.


1 kommentar:

  1. Det får jag prova någon gång!!www.sportochspelkocken.se

    SvaraRadera