onsdag 29 augusti 2012

Björnbärskaka


Björnbär, björnbär i mängder i trädgården. Då passar det att göra en god kaka med björnbär. Ströa formen med kokos, det blir en extra krydda i kakan.





Ugnstemperatur 175 grader

1 st ägg
2½ dl vetemjöl
2½ dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl riven mandelmassa, ej nödvändigt
100 g smält smör
3-4 dl färska björnbär
2 msk socker
2 msk potatismjöl

 
Vispa ägget pösigt. Blanda mjöl, socker, mandelmassa, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i det vispade ägget. Vänd ner det smälta smöret.

Skrapa ner smeten i en smord och kokosströad form med löstagbar kant. Vänd bären i socker och potatismjöl och lägg dem ovanpå smeten. Grädda kakan i 175 grader i ca 40 minuter.
Låt svalna och servera med vaniljglass eller vispad grädde. 

 

2 kommentarer:

  1. Så gott med färska björnbär! Själv får jag just nu nöja mig med frysta...

    SvaraRadera
  2. Det funkar lika bra med frysta björnbär. Vi har en björnbärssort som ger mycket bär och de mognar tidigt.
    Och det bästa med björnbären är att de är så lätta att plocka, man fyller snabbt en bringare!

    SvaraRadera