Idag när jag kom hem från jobbet, såg jag att det ramlat ner äpplen i trädgården.
I USA gillar de täckta äpplepajer, så det fick bli en sådan idag.
Den passar perfekt att göra i en gjutjärnsstekpanna.
Ugnstemperatur 200 grader
5 äpplen
2 tsk mald kanel
100 g smör
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 ägg, uppvispat
2 tsk mald kanel
100 g smör
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 ägg, uppvispat
15 st hackade sötmandlar eller hasselnötter
- Sätt ugnen på 200°. Smält
smöret och låt svalna.
- Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.
- Smörj och bröa en form och lägg
i äppelklyftorna, strö över kanel.
- Blanda ihop alla torra ingredienser, rör sedan ner det smälta smöret och det uppvispade ägget.
- Klicka ut degen som ett tak över äppelbitarna och grädda i 35 minuter i nedre delen av ugnen.
- Strö över lite hackad mandel eller hasselnötter.
- Servera med vaniljsås eller
glass.
Jag försökte på mig en liknande idag (utan mjöl och med stevia strö), och den blev jättegod!
SvaraRadera