torsdag 20 september 2012

Äpplemos med lakrits

 

Nu när trädgårdens äpplen är mogna, är det kul att prova lite olika smaker på moset. Denna gången fick det bli med lite lakritssmak. Det blev verkligen gott, äpple och lakrits passar bra ihop.

 




2 kg äpple
1 kg syltsocker
1 st citron, pressad saft
1 dl vatten
1 krm askorbinsyra
1 krm natriumbensoat
2 tsk lakritspulver från Lakritsfabriken

Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
Lägg dem i gryta, lägg i vattnet och citronsaften.
Koka upp och låt sjuda i 15 - 20 minuter. Rör runt då och då.
Vispa äpplena till mos med en stavmixer eller med en träsked.
Tillsätt sockret och låt stormkoka ca 2- 3 minuter.
Blanda ut lakritspulvert, askorbinsyran och natriumbensoatet i lite mos, och blanda ner det i moset.
Häll upp på varma burkar.

3 kommentarer:

  1. Hej Lolo - härlig blogg. Kul idé att smaksätta äppelmoset med lakrits. Det är en smakkombination jag aldrig skulle ha kommit på själv. Måste prova kombinationen äppel-lakrits i en glassvariant också :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir jättegott, äpplets friska smak passar bra med lakrits, och jag är lakritsgillare.

      Radera
  2. Låter smaskens!

    Gillar du lakrits, kolla gärna in http://lakritslaban.se

    // Lakritslaban

    SvaraRadera