onsdag 5 september 2012

Parmesansnurror med dill och gräslök


Parmesan får man aldrig nog av. Fick härlig parmesan via Buzzador och Zeta Parmesan".
Dessa passar perfekt som tilltugg till rökt lax.





Ugnstemp. 250 grader
40 st


50 gr jäst
5 dl mjölk
3 msk rapsolja
2 tsk salt
1 msk dillfrö
1 msk socker
12-13 dl vetemjöl special eller dinkelmjöl

Fyllning:
100 gr rumsvarmt smör
3 dl riven parmesan
1 dl hackad dill
1 dl hackad gräslök
flingsalt



Blanda jästen med fingervarm mjölk. Tillsätt rapsoljan, dillfrön, salt, socker och mjölet.
Arbeta till en smidig deg i matberedaren. Låt jäsa 40 minuter.

Gör under tiden fyllningen.


Dela degen i två halvor och kavla ut varje del till en tunn kaka (precis som rulltårta).
Fördela fyllningen över de två utkavlade kakorna. Rulla ihop som en rulltårta och dela vaje rulltårta i 20 bitar. Lägg bitarna i bullformar. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
Pensla med vispat ägg och strö över lite flingsalt. Grädda ca 7-8 minuter i 250 grader.  Låt svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar