Blogg om några av livets höjdpunkter – mat och bakning! Låt dig frestas, laga och njut!
onsdag 5 september 2012
Parmesansnurror med dill och gräslök
Parmesan får man aldrig nog av. Fick härlig parmesan via Buzzador och Zeta Parmesan".
Dessa passar perfekt som tilltugg till rökt lax.
Ugnstemp. 250 grader
40 st
50 gr jäst
5 dl mjölk
3 msk rapsolja
2 tsk salt
1 msk dillfrö
1 msk socker
12-13 dl vetemjöl special eller dinkelmjöl
Fyllning:
100 gr rumsvarmt smör
3 dl riven parmesan
1 dl hackad dill
1 dl hackad gräslök
flingsalt
Blanda jästen med fingervarm mjölk. Tillsätt rapsoljan, dillfrön, salt, socker och mjölet.
Arbeta till en smidig deg i matberedaren. Låt jäsa 40 minuter.
Gör under tiden fyllningen.
Dela degen i två halvor och kavla ut varje del till en tunn kaka (precis som rulltårta).
Fördela fyllningen över de två utkavlade kakorna. Rulla ihop som en rulltårta och dela vaje rulltårta i 20 bitar. Lägg bitarna i bullformar. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
Pensla med vispat ägg och strö över lite flingsalt. Grädda ca 7-8 minuter i 250 grader. Låt svalna under bakduk.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar