Passa på att göra desserten nu när apelsinerna är som finast!
ATT TÄNKA PÅ FÖR ATT LYCKAS!
Man kan göra själva pannkakorna i god tid och ställa undan dem. (Plasta in pannkakorna på fat i folie)
Använd en stekpanna med höga kanter när du gör såsen.
Mät upp alla ingredienser till såsen innan man börjar med själva tilltagandet av såsen. Då kommer det att funka som en dans att tillaga rätten. Man kan inte misslyckas då!
4 person(er)
Crepes:
3 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
2 ägg
1 ½ msk strösocker
1 msk matolja
1 krm salt
smör till stekning
Vispa ner mjölet lite i taget i mjölken.
Vispa till en slät smet.
Vispa i äggen, socker, olja och salt.
Grädda tunna pannkakor i smör tills fin färg.
Vik ihop till trekanter.
Sås:
1 dl strösocker
100 gr smör
1 dl apelsinsaft, nypressad
1 apelsin, finrivet skal, bara det yttersta skalet (inget vitt)
½ dl Grand Marnier, Cointreau, Rhum Orange eller annan rom.
Låt sockret smält på hög värme i en stekpanna med höga kanter.
Rör inte, utan låt det smälta och få lite färg.
Tillsätt smöret och rör ihop till en bubblande sås.
Tillsätt apelsinsaften (SE UPP DET KAN STÄNKA)
Låt såsen koka hop till en slät fin sås.
Lägg i apelsinskalet.
Lägg ner crêpesen i stekpannan så de blir varma.
TA UNDAN FRÅN SPISEN TILL BORDET.
Häll på likören och sätt eld på såsen.
SERVERA DIREKT med vaniljglass och gärna med ett glas likör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar