Idag snöar det ute, då är det härligt att laga lite kalops. Jag brukar lägga kryddpeppar och kryddnejlikor i en kryddbehållare, då är det bara att lyfta upp den när grytan är klar. Man kan också göra sin egen av gasväv eller bomullstyg.
4 person(er)
1 kg högrev
3 gula lökar
3 st morötter
5 st lagerblad
12 kryddpepparkorn
8 st kryddnejlikor
1 tsk torkad timjan
1 ½ msk tomatpuré
3 - 4 msk kalvfond
vatten
salt och peppar
rödbetsspad
smör
maizena
Skär köttet i mindre bitar.
Bryn köttet i varm stekpanna med smör.
Skär ner morötter och lök i mindre bitar, ca 2-3 cm.
Fräs grönsakerna i en stekgryta.
Tillsätt lagerblad, kryddpeppar, kryddnejlika, timjan och tomatpuré.
Låt fräsa med en stund.
Häll över köttet i stekgrytan och täck med vatten och kalvfond.
Låt puttra på svag värme ca 50 minuter.
Ta ur kryddbehållaren.
Om du inte har kryddbehållare: sila av buljongen och häll den i en kastrull.
Plocka bort lagerbladen i grytan.
Smaka av buljongen med rödbetsspad, peppar och salt.
Red buljongen med maizena tills den blir simmig.
Servera med kokt potatis och rödbetor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar