tisdag 7 januari 2014

Aioli från Spanien

En helt underbart god aioli. Man får den ofta på spanska restauranger. 
Den blir lite speciell, eftersom man mosar vitlöken ihop med salt och att man får en härlig lysande färg från äggulorna.
Servera till fisksoppa, räkpaj eller doppa räkor och skaldjur i aiolin. ¨




3 st
1 tsk
1 msk
3 st
2 dl
ev, ½ dl vispgrädde

Skala, hacka och mosa vitlöken med salt till en massa i en mortel.
Vispa ihop vitlöksmoset med senap och citron i en
mixer eller matberedare.
Tillsätt äggulorna. Häll i oljan, först droppvis och
sedan i en tunn stråle medan maskinen eller stavmixern
går. Kör tills det blir fluffigt. Smaka av med vitpeppar och salt.
Tycker man att den är för stark i smaken, vispa ner lite vispgrädde.
Ringla lite olivolja på ytan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar