Den blir lite speciell, eftersom man mosar vitlöken ihop med salt och att man får en härlig lysande färg från äggulorna.
Servera till fisksoppa, räkpaj eller doppa räkor och skaldjur i aiolin. ¨
3 st |
1 tsk |
1 msk |
3 st |
2 dl |
ev, ½ dl vispgrädde |
Skala, hacka och mosa vitlöken med salt till en massa i en mortel.
Vispa ihop vitlöksmoset med senap och citron i en
mixer eller matberedare.
Tillsätt äggulorna. Häll i oljan, först droppvis och
sedan i en tunn stråle medan maskinen eller stavmixern
går. Kör tills det blir fluffigt. Smaka av med vitpeppar och salt.
Tycker man att den är för stark i smaken, vispa ner lite vispgrädde.
Ringla lite olivolja på ytan.
mixer eller matberedare.
Tillsätt äggulorna. Häll i oljan, först droppvis och
sedan i en tunn stråle medan maskinen eller stavmixern
går. Kör tills det blir fluffigt. Smaka av med vitpeppar och salt.
Tycker man att den är för stark i smaken, vispa ner lite vispgrädde.
Ringla lite olivolja på ytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar