torsdag 16 januari 2014

Teriyakilax med wokade grönsaker och chilisås

Lax i alla dess former är gott. Här får teriyaki sätta smak på laxen och grönsakerna. Laxen blir verkligen saftig och får en härlig asiatisk touch. Servera med ris och chilisås.




4 person(er)

Ugnstemperatur 200 grader

Laxen:
600 gr laxfilé
3 msk teriyakisås
Pressad lime
Salt och peppar

Lägg laxen i en ugnsfast form.
Pensla med teriyakisås och pressa limesaft över.
Salta och peppra.
Stek laxen mitt i ugnen på 200 grader i 15 minuter.

Wokade grönsaker:
3 morötter
1 liten zucchini
300 gr kinakål eller Pak Choy
1 röd paprika
1 msk rapsolja
1 msk teriyakisås
1 msk soja, thailändsk
Pressad lime

Skär morötter, zucchini och paprika i 1 cm stavar.
Börja med att steka morötterna ca 2 minuter, lägg i zucchinin och låt steka med 1 minut.
Lägg i paprikan och kålen och tillsätt teriyakisås och sojan.
Pressa lime över.

Chilisås:
1,5 dl matlagningsyoghurt eller crème fraiche
1 msk riven ingefära
1 ½ msk sweet chilisås
1 pressad vitlöksklyfta
några droppar tabasco
salt och peppar

Blanda allt och smaka av med salt och peppar



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar