Hemligheten bakom kakans saftighet är krossad ananas och morotspuré istället för rivna morötter.
Ugnstemperatur 175 grader
3 medelstora morötter
eller 2 dl morotspuré
4 dl vetemjöl
3 ½ dl strösocker
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl rapsolja eller solrosolja
2 ägg
2 dl hackade valnötter
2 dl kokosflingor
1 dl krossad ananas
Glasyr:
200 gr Philadelphiaost eller cream cheese
2½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant.
Koka morötterna mjuka. Kör dem sedan till puré i matberedare. Låt svalna.
Blanda alla torra ingredienser. Rör i olja och ägg till jämn smet.
Tillsätt valnötter, kokos, morotspuré och ananas. Rör om ordentligt.
Häll smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen ca 45 -50 minuter. Kakan är klar när den släpper från kanten och
känns torr med provsticka.
Låt svalna något i formen. Stjälp sedan upp den på galler och låt den kallna under formen.
Blanda ihop alla ingredienser till glasyren och bred den över kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar