Torskrygg är jättegott och tillsammans med västerbottenost och vitt vin blir det en riktig kalasmiddag. Västerbottenmoset är jättegott till både fisk och kött.
För 4 pers.
4 st torskryggfilé
2 dl riven västerbottenost
1 dl vitt torrt vin
salt och peppar
4 st tomater
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg torsken i ugnfast form och salta och peppra. Häll över vinet och strö över osten. Lägg i tomaterna. Sätt i en termometer på tjockaste delen på fisken och ställ den på 54 grader. När termometern visar 54 grader, sätt på grillen i ugnen och gratinera fisken till fin färg.
Västerbottenmos:
500 gr rotselleri
500 gr mjölig potatis
1 pkt bacon
2 dl riven västerbottenost
1 knippa dill
1 citron, skalet
25 gr smör
Skala och skär rotselleri och potatis i mindre bitar. Koka allt och gör mos med 25 gr smör i.
Strimla bacon och knaperstek den. Låt rinna av. Blanda ner bacon, ost, dill och det rivna citronskalet i moset. Smaka av och servera till fisken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar