100 gr smör
2 ägg
1,5 dl socker
1 ,25 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 äpplen, skalade, och skivade
1 tsk kanel
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt mjöl och vaniljsocker och sist smöret. Blanda väl.
Häll smeten i en smord och bröad form. Tryck ner äppleskivorna i smeten och pudra över med kanel.
Grädda i 25 minuter i 175 grader.
Ta ut kakan. Höj ugnen till 200 grader.
Toscaglasyr:
50 gr smör
3/4 dl socker
1 påse mandelspån
1 msk mjöl
1 msk grädde eller mjölk
Smält smöret och sockret i en kastrull. Tillsätt mandeln, mjölet samt grädde, rör hela tiden.
Häll glasyren över kakan och fördela den. Grädda ytterligare 8-10 minuter tills fin färg.
Servera med en klick grädde eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar