lördag 16 oktober 2010

Äpplemos med lingon

Äpplemos som man gör själv blir både godare och mer smakrik än det köpta. Detta äpplemos får en härlig färg av lingonen och passar utmärkt till kokta revben, skinkstek och köttbullar. 


1 ½ kg äpplen
5 dl socker
1 dl vatten
2 st citroner, pressad saft
2 dl lingon
1 krm askorbinsyra
1 krm natriumbensoat

Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
Lägg dem i gryta, häll på sockret, citronsaften samt vattnet.
Koka upp och låt sjuda i 20 minuter. Rör runt då och då.
Vispa äpplena till mos med en stavmixer. Tillsätt lingon och låt sjuda ca 2- 3 minuter till.
Blanda ut askorbinsyran och natriumbensoatet i lite mos, och blanda ner det i moset.
Häll upp på varma burkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar