Fördeg:
1,5 dl grahamsmjöl
3 dl kokande vatten
Häll det kokande vattnet över mjölet och rör noga. Ställ på en kall plats att svalna.
Steg 2:
50 gr jäst
1,2 l mjöl, specialvetemjöl
4-5 dl kallt vatten
5 msk olivolja
1 msk salt
1 tsk honung
Rör ut jästen i vattnet, tillsätt mjölet och fördegen. Tillsätt olja, honung och låt alltihopa arbeta i matberedaren ca 10 min. Degen skall kännas smidig och vara blank. Ibland kan man få tillföra mer vatten eller mjöl. Känn på degen att den känns smidig och att det är lite studs i den. Tillsätt saltet och låt arbeta i 2 minuter till.
Jäs ca 1,5 tim.
Dela degen i två delar och baka ut till limpor.
Jäs 1 timma till.
Pensla dem med vatten, snitta ett par skåror och grädda dem i 30 min i 200 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar