torsdag 22 april 2010

Tekakor med graham

Dessa tekakor är lättbakade. Hemligheten är det skållade grahamsmjölet. Det gör att de blir saftiga och goda. Skulle du ha lite potatismos över, blanda gärna ner det i degen.

12 st


















Steg 1
2 dl grahamsmjöl
5 dl kokande vatten

Lägg grahamsmjölet i en bunke, häll över det kokande vattnet och rör tills det blir en lös gröt. Ställ kallt för att svalna.
Gröten skall vara kall när den används i nästa steg.

Steg 2
50 gr jäst
2 dl kallt vatten
3 msk olivolja
12 -13 dl vetemjöl special eller franskbrödmix.
1 msk salt


Vispa ut jästen i det kalla vattnet, tillsätt oljan, grötblandningen samt resten av mjölet.
Kör i matberedare minst 15 min. Ev. kan man få tillsätta lite mer vatten  och ibland mer mjöl, men degen skall vara smidig och inte hård. Tillsätt saltet och arbeta 2 -3 min till.
Jäs i 2 tim, baka ut till tekakor och jäs ytterligare 1 tim.
Nagga och pensla med ägg och grädda i 225 gr i ca 14-15 min. Låt kallna under duk.

2 kommentarer:

  1. Saltet tillsätts två ggr i receptet? Vilken av gångerna är det som stämmer?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Saltet skall tillföras på slutet, en liten miss från mig. Bra att du såg det.

      Radera