Dessa tekakor är lättbakade. Hemligheten är det skållade grahamsmjölet. Det gör att de blir saftiga och goda. Skulle du ha lite potatismos över, blanda gärna ner det i degen.
12 st
Steg 1
2 dl grahamsmjöl
5 dl kokande vatten
Lägg grahamsmjölet i en bunke, häll över det kokande vattnet och rör tills det blir en lös gröt. Ställ kallt för att svalna.
Gröten skall vara kall när den används i nästa steg.
Steg 2
50 gr jäst
2 dl kallt vatten
3 msk olivolja
12 -13 dl vetemjöl special eller franskbrödmix.
1 msk salt
Vispa ut jästen i det kalla vattnet, tillsätt oljan, grötblandningen samt resten av mjölet.
Kör i matberedare minst 15 min. Ev. kan man få tillsätta lite mer vatten och ibland mer mjöl, men degen skall vara smidig och inte hård. Tillsätt saltet och arbeta 2 -3 min till.
Jäs i 2 tim, baka ut till tekakor och jäs ytterligare 1 tim.
Nagga och pensla med ägg och grädda i 225 gr i ca 14-15 min. Låt kallna under duk.
Saltet tillsätts två ggr i receptet? Vilken av gångerna är det som stämmer?
SvaraRaderaSaltet skall tillföras på slutet, en liten miss från mig. Bra att du såg det.
Radera