måndag 26 april 2010

Fisk i Champinjonsås.

Idag var det extrapris på champinjoner, så det fick bestämma vilken fiskrätt det skulle bli till middag.




Sätt ugnen på 200 grader.

4 st fiskfileér, torsk eller annan fisk.
Citron
300 g champinjoner
1 svampbuljong
2,5 dl matlagningsgrädde
4 - 5 msk creme fraiche
1 tsk soja, om såsen är för tunn, lägg i lite maizena.
riven ost


Börja med att lägga fisken i en ugnsfast form, pressa citron över och salta och peppra. Skiva champinjonerna och stek dem i en panna, salta och peppra. Häll över grädden och creme fraichen, lägg i svampbuljongen och sojan, låt koka 10 min. Häll såsen över fisken och lägg lite riven ost över. Gratinera i ca 15 min eller tills fin färg. Servera med ris eller pressad potatis.

1 kommentar: