När man skall grilla revbensspäll brukar jag förkoka dom.
Då blir de både mörare och lättare att grilla.
Till revbensförkoket:
1 klyftad lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 köttbuljong
2 msk vinäger
5 nejlikor
8 kryddpepparkorn
1 lagerblad
vatten, se till att vattnet täcker revbenen.
Tjocka revben; koka ca 50 min.
Tunna revben: koka ca 30 min.
Såsen man grillar med:
1 finhackad gul lök
1 burk körsbärstomater
5 finhackade vitlöksklyftor
2 msk olja
1 köttbuljong
1 msk fransk senap
2 msk valfri vinäger
6 msk tomatpuré
2 msk sweet chili sås
4 dl äpplecider
8 - 10 droppar tabasco
1 habanero utan frön
5 msk chilisås
4 msk barbequsås (gärna rökig)
2 msk brun farin eller råsocker
Italiensk örtkrydda
salt och peppar
Låt löken bli genomskinlig i oljan, tillsätt resten och låt koka ihop ca 30 min på svag värme.
Pensla revbenen med marinaden och grilla dem.
Det som blir över kan man använda som dippsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar