Ugnstemperatur 175 grader
175 gr smör, rumsvarmt
1 3/4 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl mjölk
3 - 4 st äpple
1 dl björnbär
citron, pressad
kanel
2 msk brun farin
2 msk pärlsocker
Börja med att lägga ett smörpapper i en form 30 x 40 cm.
Blanda smör och socker och vispa med en elvisp till en pösig smet.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa emellan.
Blanda i en bunke ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Sikta ner mjölblandningen i smeten med slickepott.
Tillsätt mjölken och rör runt försiktigt.
Ta bort kärnhuset i äpplet och klyfta dem i tunna klyftor. Pressa citron över.
Klicka ut smeten i formen och fördela den jämnt.
tryck ner äppleklyftorna i rader och fördela björnbären.
Strö över lite kanel, brun farin och pärlsocker.
Grädda på nedersta falsen i 175 grader i 35 - 40 minuter.
Kolla med sticka att den känns torr.
Servera med vaniljsås eller med glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar