Äpplekaka är alltid gott. Här bakar jag kakan med mandelmassa.
Ugnstemperatur 175 grader
100 gram mandelmassa
3 ägg
1,5 dl socker
50 gram smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl mjölk
3 – 4 äpplen
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna.
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant.
Riv mandelmassan och blanda ner ett ägg i taget.
Rör ner sockret.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och blanda ner det i äggsmeten.
Blanda sist i smöret och mjölken.
Skala och kärna ur äpplena. Klyfta dem i tunna skivor.
Lägg hälften av klyftorna i botten på formen.
Häll över smeten och tryck i resten av äppelklyftorna.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 30-35 minuter (testa med sticka att den är klar).
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant.
Riv mandelmassan och blanda ner ett ägg i taget.
Rör ner sockret.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och blanda ner det i äggsmeten.
Blanda sist i smöret och mjölken.
Skala och kärna ur äpplena. Klyfta dem i tunna skivor.
Lägg hälften av klyftorna i botten på formen.
Häll över smeten och tryck i resten av äppelklyftorna.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 30-35 minuter (testa med sticka att den är klar).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar