Men att göra kålpudding tar tid. Så jag använder min Actifry från Tefal att tillaga vitkålen med. Hacka 1 kg vitkål i 1 cm tärningar och lägg kålen i Actifrybehållaren. Häll på 3 msk sirap, 25 gr smör och salta och peppra. Sätt på Actifry och kör kålen ca 25 minuter.
Om man inte har en Actifry, så stek kålen i en stekpanna lite i sänder i smör, sirap och med salt och peppar.
Ugnstemperatur 175 grader
För 4 person(er)
1 kg vitkål
3 msk sirap
500 gr nötfärs eller blandfärs
2,5 dl grädde
2 st. gul lök, finhackad
2 msk soja
1 msk HP-sås
Worchesterhiresås, några droppar
2 msk kalvfond
2 krm malen kryddpeppar
3 msk ströbröd
0,5 dl vatten
Salt och peppar
Smör
Skär vitkålen i 1 cm tärningar. Stek kålen i smör och sirap. Salta och peppra.
Rör ihop färsen ordentligt med grädde, soja, HP-sås, worchesterhiresås, kalvfond, kryddpeppar, ströbröd och vatten. Stek den finhackade löken och blanda ner i färsblandningen. Krydda med salt och peppar.
Rör ner hälften av den varma kålen i färsen. Lägg färsblandningen i en ugnsfast form.
Täck färsen med resten av den brynta kålen.
Grädda i 175 grader i ca 35-40 minuter.
Servera med rårörda lingon och kokt potatis och man vill med gräddsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar