För två person(er) som ensamrätt
200 gr Gruyèreost, riven
200 gr Cheddarost, riven
1 msk vetemjöl
1 vitlöksklyfta, pressad
2 dl vitt vin, Chardonnay eller Pinot Blanche
1 msk kirschwasser eller brännvin
1 baguette eller lantbröd i tärningar.
1 msk kirschwasser eller brännvin
1 baguette eller lantbröd i tärningar.
Om man vill spetsa till ostmassan kan tillföra 1 tsk fransk senap.
Blanda den rivna osten med vetemjölet.
Lägg allt i teflonkastrull och tillsätt vinet.
Pressa i vitlöksklyftan.
Pressa i vitlöksklyftan.
Låt det smälta ihop på medelvärme under att man rör runt i åttor med träslev i ostmassan.
Låt den bli slät och tjockflytande.
Tillsätt kirschwasser eller brännvin.
Häll över ostmassan i fonduegrytan och håll den varm över en värmekälla.
Servera med valfritt tillbehör.
Låt den bli slät och tjockflytande.
Tillsätt kirschwasser eller brännvin.
Häll över ostmassan i fonduegrytan och håll den varm över en värmekälla.
Servera med valfritt tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar