måndag 25 november 2013

Oliv & Svart bönröra

En god röra som passar att bjuda till ett glas champagne eller annat mousserande vin.
Bra är att det inte blir så stark olivsmak på röran, utan den passar de flesta.
Vår hund Emil är galen i röran, så han får alltid några kex.
Jag brukar rosta spiskummin i en torr stekpanna tills den hoppar och sedan mala den i morteln.



Parmesankex, helt beroendeframkallande!


8-10 st. person(er)

2 burkar svarta bönor, 190 gr (Zeta)
1 burk urkärnade Kalamata Oliver, 290 gr (Zeta)
1 tsk rostad spiskummin
1 msk vitvinsvinäger
2 vitlöksklyftor
1 krm cayennepeppar
1 krm svartpeppar
1 dl olivolja

Skölj de svarta bönorna och mixa dem oliver, vitvinsvinäger, vitlök, cayennepeppar, svartpeppar och olivolja till en slät röra.
Servera gärna med Parmesankex, se länk.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar