tisdag 19 november 2013

Tacopaj med feta


En paj med köttfärs och med stora bitar fetaost. Kryddig och matig blir den och passar att serveras både varm eller kall.


 
 
Ugnstemperatur 200 grader
6 person(er)

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gr smör
2  msk kallt vatten
1 krm salt

Blanda ihop degen i matberedare eller för hand. Tryck ut degen i en smord pajform ca 30 cm i diameter. Låt stå kallt ca 20 minuter.

Förgrädda pajbottnen ca 8 -10 minuter i 200 grader.
 
Fyllning:
400 gr nötfärs
1 påse tacokryddor
1 dl salsa, Santa Maria
1 dl vatten
2 dl riven ost
200 gr feta
3 ägg
2 dl matlagningsgrädde
 
Börja med att steka köttfärsen i mindre bitar.
Lägg i tacokryddan och salsan. Häll på vattnet och låt det koka ihop.
Fördela köttfärsröran på pajbottnen. Dela fetan i stora bitar och fördela dem över pajen.
Fördela  den rivna osten på pajen.
Vispa ihop ägg och grädde och häll blandningen över pajen.
Grädda i 200 grader ca 30 minuter.
Servera med en god sallad och lite extra salsa.
 
 


1 kommentar: