En paj med köttfärs och med stora bitar fetaost. Kryddig och matig blir den och passar att serveras både varm eller kall.
Ugnstemperatur 200 grader
6 person(er)
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gr smör
2 msk kallt vatten
1 krm salt
Blanda ihop degen i matberedare eller för hand. Tryck ut degen i en smord pajform ca 30 cm i diameter. Låt stå kallt ca 20 minuter.
Förgrädda pajbottnen ca 8 -10 minuter i 200 grader.
Fyllning:
400 gr nötfärs
1 påse tacokryddor
1 dl salsa, Santa Maria
1 dl vatten
2 dl riven ost
200 gr feta
3 ägg
2 dl matlagningsgrädde
Börja med att steka köttfärsen i mindre bitar.
Lägg i tacokryddan och salsan. Häll på vattnet och låt det koka ihop.
Fördela köttfärsröran på pajbottnen. Dela fetan i stora bitar och fördela dem över pajen.
Fördela den rivna osten på pajen.
Vispa ihop ägg och grädde och häll blandningen över pajen.
Grädda i 200 grader ca 30 minuter.
Servera med en god sallad och lite extra salsa.
Den här pajen låter ju helt underbart god!
SvaraRadera