tisdag 10 december 2013

Salsa Verde (Grön sås)

En härlig  grön sås att ha till både fisk och grillat lamm. Viktigt att den får stå och dra åt sig smakerna en stund innan man serverar såsen. Man kan hoppa över chiliflingorna om man inte vill ha den med så mycket sting.




4 person(er)

1 ½ dl bladpersilja, bara bladen
1 dl basilikablad
1 -2 st  vitlöksklyftor, hackade
2 tsk kapris, avrunna
1 tsk fransk senap
½ tsk chiliflingor
½ kopp extra jungfruolja
2 msk citron, pressad
havssalt och peppar

Lägg persilja, basilika, vitlök, kapris och senap i en matberedare.
Mixa tills allt är finhackat.
Tillsätt olivoljan och 2 msk citronsaft.
Mixa tills fin blandning. Smaka av med salt, chiliflingor och peppar.
Låt stå och vila 10 minuter.
Servera med röding, lax, rödspätta eller med grillat lamm.
 
 
 
                                  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar