tisdag 19 november 2013

Knäckig äpplekaka


Finns det något godare än en god och knäckig äpplepaj! Ta gärna lite syrliga äpplen, då blir den knäckande god.



Härligt, knäckigt och jättegott!

Ugnstemperatur 175 grader

6 äpplen, ca 800 gr                              
150 g smör                                     
3 dl havregryn
2 dl råsocker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver                                  
2 msk mjölk eller grädde 

1 tsk kanel att strö över äpplena


Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret i en större kastrull. Dra av den från plattan.
Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.
Skala, kärna ur och skiva äpplena i lite större skivor.
Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Strö lite kanel över.
Fördela smeten över.
Ställ in i ugnen i ca 35 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig.
Servera med glass eller vaniljvisp. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar