Finns det något godare än en god och knäckig äpplepaj! Ta gärna lite syrliga äpplen, då blir den knäckande god.
Härligt, knäckigt och jättegott! |
Ugnstemperatur 175 grader
6 äpplen, ca 800 gr
150 g smör
3 dl havregryn 2 dl råsocker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk eller grädde
1 tsk kanel att strö över äpplena
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret i en större kastrull. Dra av den från plattan.
Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.
Skala, kärna ur och skiva äpplena i lite större skivor.
Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Strö lite kanel över.
Fördela smeten över.
Ställ in i ugnen i ca 35 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig.
Servera med glass eller vaniljvisp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar