En god och lättlagad kaka som känns lite lyxig. Det bästa med kakan är man bakar den i den vanliga långpannan i ugnen och sedan bestämmer själv hur man vill skära dem. Kanske till rutor, trekanter eller hur man vill. Och att det blir många kakor.
Här har jag stansat ut runda kakor med hjälp av utstickare.
Sitt namn har den fått från Montéryttarens sadel.
Lyxigt och gott! |
Sätt ugnen på 200 grader.
Botten:
4 ägg
6 dl socker
3 dl mjöl
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
175 gr smör, rumstemperat
Täcke (sadel):
75 gr smör
2 dl socker
1 ½ dl grädde
1 dl sirap
250 gr kokosflingor
Botten: Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
Blanda ihop alla torra ingredienser och sikta ner dem i äggsmeten.
Vispa ner det rumsvarma smöret.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en stor långpanna.
Fördela smeten i pannan.
Grädda i 200 grader ca 12 minuter.
Täcke: Blanda alla ingredienser till täcket i en kastrull.
Låt sjuda ca 4 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen och fördela kokossmeten över kakan.
Grädda ytterligare ca 9 minuter eller tills fin färg.
Låt svalna och skär kakan i önskad form.
Grädda i 200 grader ca 12 minuter.
Täcke: Blanda alla ingredienser till täcket i en kastrull.
Låt sjuda ca 4 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen och fördela kokossmeten över kakan.
Grädda ytterligare ca 9 minuter eller tills fin färg.
Låt svalna och skär kakan i önskad form.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar