fredag 5 juli 2013

Flädersaft

Vi har en röd äkta fläder i trädgården som får rosa blommor. Saften man gör får en härligt rosa färg och passar perfekt till gin och tonic. Man droppar i lite av saften och får en svag rosa GT med lite extra touch på.





Blir ca 3 liter

40 st blomklasar från röd eller vit fläder
3 st citroner, gärna ekologiska
50 gr citronsyra
2 liter vatten
2 kg socker
2 krm natriumbensoat


Se till att bara blommorna kommer med, inga skaft.
Skölj blomklasarna och lägg dem i en bunke
eller spann.
Borsta citronerna rena. Skär dem i klyftor och sedan i tunna skivor.
Lägg dem i bunken och tillsätt citronsyran.
Koka upp vatten och socker. Häll den kokhetta sockerlagen i bunken och rör om.
Låt stå täckt och svalt i ca 5 dygn.
Sila saften i en silställning. Tillsätt natriumbensoat utrört i lite av saften noga.
Häll i flaskor upp till kanten, förslut och förvara dem i kylskåp.




1 kommentar:

  1. Hej! Jag sökte på pesto gjord på ruccola och fick träff hos dig. Jag gjorde en variant av din, publicerad 2 maj 2012, som blev jättegod. Nu har jag lagt till din blogg som bokmärke och kommer att kika runt bland dina recept och med största säkerhet hitta mer inspiration.

    SvaraRadera