Aubergin och tomat passar bra ihop. Här får de sällskap av mozzarella och parmesan och tillsammans blir det en ljuvlig rätt.
Ugnstemperatur 200 grader
För 4 person(er)
2 - 3 auberginer
6 - 7 st stora tomater
3 st vitlöksklyftor
125 gr mozzarella
2 ½ dl riven parmesan
2 msk tomatpuré
½ dl vitt vin
½ msk brun farin
chiliflakes
timjan
salt och svartpeppar
Skär auberginen i tunna skivor. Salta dem och låt ligga en stund.
Dela tomaterna i klyftor och finhacka vitlöken.
Lägg tomaterna, tomatpurén, brun farin och vitlöken i en kastrull och häll på vinet. Låt koka ihop.
Krydda med timjan och chiliflakes. Smaka av med salt och peppar.
Torka av auberginen och stek dem i olja så de mjuknar.
Smörj en ugnsfast form. Varva med auberginskivor, tomatssås, mozzarellabitar och parmesan.
Avsluta med parmesan och ställ in i ugnen i 200 grader ca 40 - 45 minuter.
Servera med ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar