söndag 24 mars 2013

Råbiff på lax


En liten och god förrätt. Råbiff på lax brukar jag göra på lax som har varit frusen, det känns säkrare.




För 4 person(er)

250 gr färsk lax
2 äggulor
½ msk olja
1 tsk fransk senap
1 msk pressad citron
1 msk finhackad dill
1 msk fnhackad gräslök
1 msk finhackad rödlök
salt och peppar

Finhacka laxen smått.
Rör ihop äggulor, olja, senap, citron, dill, gräslök och rödlök.
Rör ner blandningen i laxhacket och krydda med salt och peppar.
Låt färsen stå i kylen ett par timmar.

Servering:
Dela franskbröden i trekanter.
Stek franskbröden i smör till ljusbrunt frasiga.
Lägg på laxröran på den ena trekanten och lägg den andra vid sidan om.
Om du vill kan man garnera med lite löjrom eller sikrom.
Servera en citronklyfta till.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar