Blogg om några av livets höjdpunkter – mat och bakning! Låt dig frestas, laga och njut!
måndag 1 april 2013
Laxrosor med pepparrot
Dessa laxrosor kan förberedas i god tid. Rökt lax och pepparrot passar bra ihop. Om man vill kan man använda wasabi istället för pepparrot.
6 person(er)
6 - 8 st skivor rökt lax
100 gr philadelphiaost
1 msk riven pepparrot, efter smak
½ st rödlök , finhackad
Citron
Röd stenbitsrom
Dill
Sallad
Smör
Lingonbröd eller annnat mörkt bröd
Börja med att blanda philadelphiaosten med den rivna pepparroten.
Lägg laxskivorna på ett plastfoliebit och bred på ostkrämen på laxskivorna.
Rulla ihop med hjälp av folien till en lång rulle.
Lägg rullen kylen.
Vid servering:
Skär ut 6 st runda skivor av valfritt bröd (6 cm diameter)
Dela laxrullen i 6 st bitar.
Lägg en laxros på varje smörad brödrundel och lägg på en klick stenbitsrom.
Strö över lite hackad rödlök, sätt i en citronbit och garnera med lite dill.
Strö lite hackad sallad mellan laxrosorna.
Servera med ett gott vitt vin.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vad tjusigt! pepparrot och lax är verkligen en bra smakkombo!
SvaraRadera